НДСВ и ДПС ще утвърдят избора на Дойче банк за купувач на Булгартабак

Парламентарните групи на НДСВ и ДПС решиха, че ще утвърдят в пленарна зала избора на консорциума, подкрепян от Дойче банк, за купувач на Булгартабак холдинг.

На общото заседание председателят на парламента Огнян Герджиков е поискал доказателства, че банката наистина стои зад дружествата Тобако кепитъл партнърс и Бългериън консюмър продъктс.

За да предоставят исканите данни, в парламента пристигнаха управляващите директори на Дойче банк-Лондон Доменик Редфърн и Марк Донеган, отговарящият за инвестициите на банката в България Георг Цветански и адвокатът на "Табако кепитъл партнърс" Мариус Величков.

Те са показали на депутатите книгата на акционерите на Тобако кепитъл партнърс и Бългериън консюмър продъктс, които показват, че собствеността е прехвърлена от адвокатите Джингов, Гугински, Кючуков и Величков на Дойче банк.

Като неформално изискване депутатите са поискали Дойче банк да не продава акциите си в двете дружества от консорциума за срок от пет години.

Преди заседанието на управляващото мнозинство премиерът Симеон Сакскобургготски каза, че сделката за Булгартабак холдинг ще бъде честна и прозрачна и ако това не стане, ще бъде голяма грешка за интересите на страната.

Той заяви, че не се притеснява от евентуално обявяване на противоконституционност на промените в закона за приватизация, защото спазва законите.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?