НДСВ и ЗНС се обединиха и за ядрения референдум с позиция "за"

Партия НДСВ и Земеделския народен съюз (ЗНС) на Стефан Личев, които през септември подписаха меморандум за сътрудничество и се очаква да участват заедно на изборите догодина, решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума. Те призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на нова ядрена централа.

"Въпросът на референдума "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа?" има един отговор за нас - "Да". Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да
упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да", се посочва в позицията на НДСВ и ЗНС, оповестена в неделя.

Така двете партии се присъединяват към лагера на БСП и ГЕРБ, които ще защитават същата позиция.

"НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не затворим вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене", се казва още в общата политическа позиция на НДСВ и ЗНС.

Единната позиция на двете партии е в изпълнение на споразумението между тях за общи действия, подписано през септември в Плевен, се припомня в съобщението.

Споделяне

Още от България