НДСВ инструктира младите царисти за местните избори

Министър-председателят и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще приветства участниците в първата национална среща на младежките клубове на НДСВ, която ще се проведе на 28 и 29 юни в курорта Боровец.

Очаква се на форума да присъстват около 150 участници, съобщи днес председателят на комисията по младежките дейности към Политическия съвет на НДСВ Светослав Спасов, цитиран от БТА.

Пред царските "комсомолци" първият зам.председател на НДСВ Пламен Панайотов ще изнесе лекция за ролята на младите хора в процеса на утвърждаване на НДСВ като стабилна политическа формация. Другият зам.шеф на партията Даниел Вълчев ще им говори за мястото на НДСВ в семейството на европейските партии. Владимир Дончев от Политическия съвет ще чете лекция за участието на младите хора в местните избори.

За участие във форума са поканени външният министър и член на Политическия съвет Соломон Паси, секретарят на НДСВ Веселин Близнаков и министърът на младежта и спорта Васил Иванов.

Първата вечер младежи, министри и депутати да играят футбол, тенис на маса и волейбол. През втория ден на срещата ще бъдат сформирани работни групи, на които ще се обсъжда ролята на младите в утвърждаването на НДСВ, участието на партията в местните избори, участието на младите в живота на общините и т.н.

Младежите ще попълнят анкета, която ще съдържа и въпроси за местните избори - как те виждат провеждането на кампанията, представата им за кандидатите за кметове и общински съветници, съобщи Светослав Спасов. Резултатите ще бъдат обобщени и представени на Политическия съвет, допълни той.

Председателят на комисията на НДСВ по младежките дейности съобщи, че в областните центрове има младежки клубове на НДСВ, а в голяма част от общините протича процес на създаване на клубове. Той посочи, че 10 на сто от координаторите на НДСВ са под 30-годишна възраст. Очакваме представители на младежките клубове да бъдат номинирани за общински съветници, а защо не и за кандидат-кметове, каза Спасов.

Споделяне

Още от България