НДСВ искат да оглавят избирателните комисии по места

НДСВ ще настоява да оглави районните избирателни комисии по места, като най-голяма политическа формация. За това са били инструктирани водачите на партийните листите от депутата и член на предизборния щаб Даниел Вълчев по време на поредния инструктаж на “Врабча” 23 тази сряда. Шести май е крайният срок за приключване на преговорите с другите политически формации за състава на тези комисии, които трябва да бъдат назначени най-късно до 11 май.

Председателят на щаба Лидия Шулева не е представила нови социологически данни на водачите на царските листи. Те още не са информирани и каква част от финансирането на кампанията ще се поеме от партийната централа и каква ще трябва да набират сами.

Все още не е известно и дали предизборната кампания на НДСВ ще стартира едновременно във всички райони на страната, каквито идеи има.

Като деполитизиран ръководител на професионалното ръководство на МВР ген. Бойко Борисов няма да присъства на сбирките, които ще се състоят всяка сряда, докато не бъде освободен от поста главен секретар на МВР.

Междувременно ЦИК обяви след заседанието си в сряда, че другата седмица ще обяви кога започва регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите избори, но крайният срок вероятно ще е 9 май.

Утвърден е видът на печатите, които районните и секционните избирателни комисии ще полагат върху изборните книжа, съобщиха говорителите на ЦИК Александър Александров и Бисер Торянов. Вече окончателно е готов и печатът на ЦИК. По предложение на министъра на държавната администрация Димитър Калчев печатът на РИК ще е кръгъл и ще съдържа щампа за парламентарните избори 2005 година, както и съответен номер. Печатите на СИК ще бъдат правоъгълни, за всяка една от общо 12 350 секции ще има отделен уникален петцифрен номер.

Решенията на ЦИК вече ще се публикуват на страниците на БТА и в Интернет.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?