НДСВ излиза със самостоятелен кандидат в Пловдив

НДСВ ще има свой кандидат за кмет на Пловдив, който ще бъде обявен във вторник и той има всички шансове да спечели. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството и председател на Предизборния щаб на НДСВ Валентин Церовски, който изключи възможността НДСВ да подкрепи сегашния кмет Иван Чомаков, номиниран от СДС.

Церовски не назова името на кандидата, но даде поне един джокер, посочвайки, че НДСВ няма да издига депутатката Нонка Матова, защото като офицер от МВР тя е деполитизирана и не членува в политически партии. Наскоро Матова изрази желание да се кандидатира за кмет на Пловдив.

Очаква се във вторник НДСВ да обяви кандидатите си и за другите ключови градове - София, Варна и Бургас.

По-рано в Стара Загора Церовски прогнозира, че ако тази кампания за местните избори е най-мръсната досега, то е, защото "опонентите ни ще налеят най-много мръсни пари". Той обаче увери, че НДСВ вече имали готова стратегия и тактика за изборите и щели да спечелят.

Церовски каза, че ще вземе отпуск за кампанията, за да не нарушава решението на ЦИК действащи държавници да не агитират в полза на определени кметски кандидатури. В петък обаче комисията реши, че министри, областни управители и служители в държавните органи няма да могат да въобще да участват в кампанията, ако самите те не са кандидати за кметове или за общински съветници.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?