НДСВ не очаква масов отлив към ГЕРБ

Зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев заяви в понеделник, че не очаква масов отлив на членове на движението към новоучредения политически проект на Бойко Борисов ГЕРБ.

“Няма да се изненадам, ако наши съпартийци се изкушат и преминат към ГЕРБ, но не очаквам това да бъде осезаемо и групово”, анализира ситуацията Велчев. По думите му ако сред хората преминали в новата партия има жълти депутати няма да има пречка те да останат и да работят в ПГ на НДСВ.

Според него все още е много рано да се каже окончателно какви ще бъдат взаимоотношенията между двете партии, но уточни, че вижда потенциал за партниране по отношение на идеалите, свързани с членството на България в ЕС.

“Гледам с уважение на опитите на ГЕРБ да внесе нещо ново за политическото развитие на страната и в тази връзка сме готови да работим заедно”, заяви депутатът и бивш финансов министър.

Поздравителен адрес по повод учредителното събрание на ГЕРБ бе изпратен в неделя от лидера на жълтите Симеон Сакскобургготски. Бойко Борисов не пропусна да коментира писмото пред своите нови съпартийци като заяви, че “не иска и да чува за НДСВ” докато е в тройната коалиция.

Столичният кмет и реален лидер на новата партия обаче даде заявка, че може да преосмисли взаимодействието с хората на Симеон след като те излязат от тройната коалиция.

Милен Велчев коментира още, че е видял “хубави неща” в икономическата програма на ГЕРБ особено в частта за данъчната политика.

Споделяне

Още от България