НДСВ обмисля да издигне депутатката Нина Радева за кмет на Пловдив

Ръководството на НДСВ обмисля да издигне депутатката Нина Радева за кандидат-кмет на Пловдив, съобщава пловдивският в. "Марица", като се позовава на ръководството на парламентарната група. Радева е отговорът на жълтите на обявената официално от НИС на СДС подкрепа на настоящия кмет д-р Иван Чомаков.

Името на финансистката е лансирано от кръга на Пламен Панайотов и засега всички клубове на царската партия в Пловдив го одобряват. Официално обаче кандидатът на царската партия за Пловдив ще бъде обявен по-късно, е казал депутатът Валери Цеков. Той обаче уточнил, че за Пловдив НДСВ ще излязат със самостоятелна кандидатура.

На въпрос на "Марица" дали това е Нина Радева, депутатът Цонко Киров отвърна: "Тя става за кмет". Рано или късно обединението на дясното пространство ще се състои, заяви Валери Цеков. Ако не се състои, това би било голяма загуба за демократичния процес, коментира той. Рано е сега да правим изводи, защото наесен ситуацията ще е много различна, смята Цеков.

Какво по-логично, ако се стигне до балотаж, НДСВ да подкрепи д-р Иван Чомаков, заяви областният лидер на СДС Йордан Бакалов, цитиран от "Марица". Според него, царската партия ще заеме трето място на първия тур. БЗНС-НС ще подкрепи кандидата на СДС д-р Иван Чомаков за втори мандат, заяви областният лидер на земеделците Борислав Китов. Свободните демократи на Стефан Софиянски също обявиха, че подкрепят Чомаков.

По принцип имаме много добра оценка за работата на екипа му, включително и на нашия представител зам.-кметът Атанас Славов, заяви доц. Китов.

Градският лидер на земеделците Стоимен Марчев заяви пък, че е възможно да поискат още свои експерти в администрацията, допълва "Марица".

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: