НДСВ одобри 29 кандидати за кметове

Политическият съвет (ПС) на НДСВ повече от три часа обсъжда в петък представянето на партията на местните избори през есента. След заседанието Илчев съобщи, че жълтите са одобрили 29 кандидати за кметове в страната.

Повечето от тях са досегашни кметове, издигнати или подкрепени от НДСВ, а по-малко ще са нови лица. Имената им ще бъдат публикувани по области и общини и качени на сайта на движението. До 15 март списъкът с кандидатите ще бъде напълно готов. На въпрос на Mediapool какво ще прави партията за кметското място в София, Илчев обясни, че все още няма конкретно решение.

За градове като София и Кърджали НДСВ ще търси кандидати с “разнообразни качества и които имат представа за преспективата за развитието на тези градове”. “Ние няма да толерираме хора, които биха могли да напомнят с нещо защитниците на статуквото, а ще отправим предпочитанията си към хора, които споделят авангардни урбанистични концепции, които имат доказан гъвкав подход”, обясни Илчев.

За шеф на предизборния щаб е избран отново Николай Свинаров, зам.-председател на партията.

ПС е решил още на 16 февруари Националният съвет НДСВ да се събере, за да определи датата за бъдещия конгрес на партията. На него ще бъде направен отчет,  ще се промени устава  и ще бъде сменено името на партията. Със смяната на името ще се занимава специална работна група, която ще разгледа всички предложения, “ще направи прецизна колекция” и едва тогава ще се спре на най-доброто, коментира Илчев. 

Споделяне

Още от България