НДСВ още мисли дали да включи Новото време в листите

НДСВ, ДПС и Новото време обсъждат дали трите партии да се явят заедно или поотделно на предстоящите парламентарни избори, но още няма решение. Това каза премиерът и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски преди началото на заседанието на Политическия съвет на управляващата партия във вторник.

На въпрос по-големи ли са шансовете, ако трите партии се явят заедно на изборите, министър-председателят отговори, че принципно всяко едно обединение е нещо положително. Оттам нататък вече трябва да се прецени дали действително това е по-добрият вариант за явяване на изборите и това вече е друг въпрос, допълни Симеон.

От ДПС вече обявиха, че ще се явяват самостоятелно на изборите. Новото време твърдят, че могат да влязат в следващия парламент и сами, но в същото време настояват пред бившите си съпартийци от НДСВ за избираеми места в царските листи. Според в. Дневник, хората на Кошлуков искат поне 4 избираеми места, като в замяна може да подкрепят предлаганата от царистите интегрална бюлетина, срещу която твърдо се обяви Ахмед Доган.

Във вторник Симеон не отговори конкретно на въпроса дали ще покани главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов да оглави някоя от царските листи. Сакскобургготски каза, че по всяка вероятност в най-скоро време ще станат ясни водачите на кандидат-депутатите на НДСВ.

В отговор на въпрос какъв процент от настоящите депутати от НДСВ заслужават да попаднат в листите, министър-председателят се пошегува: "Искате ли да ви кажа 110 на сто, та така ще се успокоят всички".

Споделяне

Още от България