НДСВ подмени предизборния си щаб

НДСВ е с нов предизборен щаб, оглавяван от Милен Велчев. Това съобщи във вторник говорителят на партията Станимир Илчев след заседание на парламентарната група (ПГ).

В щаба влизат депутати и функционери, ползващи се с доверието на лидера Симеон Сакскобургготски. Щабът отразява новото разположение на силите в партията след “бунта” на т.нар. юридическо лоби, което обяви конгреса на НДСВ за нелегитимен и поиска оставката на Велчев, посочен като отговорен за манипулациите. Зам.-областният управител на Бургас Илчо Дуганов, който отговаряше за организацията на спорния конгрес, също е възнаграден за дейността си с място в предизборния щаб. Там са още Антония Първанова, Христина Христова, Олимпи Кътев, Минчо Спасов, Антон Станков и Мария Дивизиева.

На местните избори НДСВ няма да участва в коалиции, изповядващи етнически мотиви, и с партии, които се опитват да конструират коалиции на етнически принцип, заяви Станимир Илчев. Той допълни, че няма да участват в сформиралата се в Кърджали коалиция, чиято цел е да предотврати избирането на кмет от ДПС.

НДСВ няма да работи с преки инструкции по отношение на местните си структури, затова с кого да се коалират на местните избори. Категорично обаче те няма да направят коалиции с партии на етническа основа, изтъкна Илчев.

Партията ще заложи на образовани кандидати, които се ползват с доверието на избирателите, обясни той.

С пълно единодушие ПГ подкрепи кандидатурата на Миглена Тачева за министър на правосъдието на мястото на Георги Петканов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?