НДСВ предлага парламентът да ратифицира договор за строеж на нова детска болница

Мнозинството ще предложи на парламента да ратифицира договора за строителство на нова детска болница на мястото на Инфекциозна болница в София,съобщи след заседанието на ПГ на НДСВ председателят на здравната парламентарна комисия Атанас Щерев.

В заседанието на групата на НДСВ участва зам.-министърът на здравеопазването Петко Салчев, който е представил параметрите по договора с австрийско дружество и споразумението с банка "Австрия Кредитанщалт" за строителството на болницата.

Предвижда се банката да даде заем и да се ангажира с проектирането и строителството на новата педиатрична болница, като тя ще бъде построена за две години и шест месеца. Очаква се строителството да започне през пролетта, обясни Атанас Щерев. Той добави, че България ще участва в проекта с 6 млн. евро, а 36 млн. евро ще бъдат осигурени от австрийската банка.

Според председателя на здравната комисия е добре договорът да бъде ратифициран от парламента, за да се заяви политическа подкрепа на правителството, както и да се избегне необходимостта да се плаща ДДС. Атанас Щерев съобщи още, че Инфекциозна болница, на чието място ще се строи детската болница ще бъде преместена във Военномедицинска академия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?