НДСВ разкри как Станишев "поименно" мобилизира на студенти за академичните съвети

НДСВ призовава лидера на БСП Сергей Станишев публично да се извини на академичната общност заради изпратено от него писмо до председателите на общински съвети от БСП в страната, с което местните партийни организации се задължават да съставят списъци с кандидати на БСП за участие в изборите за студентски съвети, съобщи пресцентърът на НДСВ.

С писмото си Станишев цели поименна мобилизация на студентите-социалисти във висши училища за разширяване на влиянието на БСП сред студентската младеж, смятат от царската партийна централа.

НДСВ са възмутени от политическата намеса на БСП в академичната автономия на висшите училища и призоват Станишев публично да се извини на академичната общност и да не погазва независимостта на студентските съвети.

В съобщението се цитира текст от Закона за висшето образование, който регламентира, че академичната автономия не може да се нарушава чрез създаване и дейност на политически организации във висшите училища.

В НДСВ са получили сигнала за писмото на Станишев от заместник-председателя на Европейска лява младежка алтернатива Георги Проданов.

Станишев преписа някое от писмата на Цола Драгойчева, което показва, че не са изминали 100 години за БСП, коментира лидерът на Новото време Емил Кошлуков по повод разкритата "поименна мобилизация" сред лявата младеж.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: