НДСВ ще плаща на социолозите, само ако познаят местния вот

НДСВ ще плати на социологическите агенции, с които ще работи на изборите, само ако познаят резултатите. Това съобщи пред Инфо радио НДСВ депутатът и член на предизборния щаб на управляващата партия Атанас Щерев.

Парламентаристът се аргументира, че било нереално да се плаща за прогнози, които не са се сбъднали. Партията щяла да работи с две социологически агенции, чиито имена обаче Щерев не назова. Той обяви още, че вече се правели и социологически проучвания по места, но отказа да назове къде, защото това щяло да манипулира резултатите.

Кандидатите си за 15 областни града ще определи днес Политическият съвет на партията. Сред тях обаче няма да са имената на най-очакваните номинации - за София, Варна, Бургас и Пловдив. Съдбата им ще се решава едва следващата седмица, обяви говорителят на предизборния щаб Антония Първанова. Според нея която началото на септември било добро време, за да определят и огласят кандидатите си за кметове там.

В интервю за БНР тя прогнозира, че на днешното си заседание Политическият съвет няма да обсъжда инцидента с депутата Алеко Кюркчиев, номиниран за кандидат - кмет на столицата. През уикенда той бе обвинен, че е оказал съпротива на властите и дори е нападнал полицай.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?