НДСВ ще се явява самостоятелно на изборите

Вече има категорично политическо решение НДСВ да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, заяви в събота в Пловдив заместник-председателят на партията и екоминистър Долорес Арсенова. Там се проведе партиен семинар на НДСВ на тема вътрешнопартийна комуникация.

Арсенова бе категорична, че за коалиция партията, която се чувствала достатъчно силна, ще мисли след изборите и то само ако не е взела достатъчно гласове, за да управлява самостоятелно. Участието в коалиция ще зависи и от това как са се представили останалите формация в център-дясно.

Пред БНР в неделя председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев подкрепи изявленията на Арсенова партията да се яви сама на изборите. Той определи тази заявка като положителна, израз на възходящия рейтинг, по думите му, на НДСВ. В същото време той допусна възможността НДСВ да промени стратегията си непосредствено преди изборите.

Според Илчев, заявката за самостоятелно участие на изборите ще снижи до минимум ще снижи вътрешните колебания в управляващата партия. Председателят на ПГ призна, че въпреки поредицата от отцепвания и намаляването на царските депутати, в парламентарната група има още проблеми за разрешаване, свързани с отлагането на заседания и възпрепятстване на законодателните инициативи.

Запитана за електората, на който НДСВ ще разчита на бъдещите избори, Долорес Арсенова изброи пенсионерите, държавните служители, заетите в бюджетната сфера, на които с действията си сегашното правителство значително завишило социалния статус.

Споделяне

Още от България