НДСВ в Стара Загора погна Атанас Щерев за „хулигантство”

„Доц. Атанас Щерев се държи като хулиган, който не се съобразява с мнението на цялата ни структура и заради това е най-добре да напусне партията”. Това заяви в четвъртък областният координатор на царската партия в Стара Загора Снежана Петрова. Повод за гнева ѝ стана призива на доц. Щерев симпатизантите на НДСВ да подкрепят на балотажа кандидата на ГЕРБ Светлин Танчев като десен кандидат, а не сегашният кмет Евгени Желев, който се бори за трети мандат с основната подкрепа на БСП. НДСВ официално обяви подкрепата си за Желев.  

Щерев се противопостави остро на неотдавнашното налагане на казармена дисциплина в депутатската група на царистите от страна на лидера им Симеон Сакскобургготски. Той отказа да ѝ се подчини, както и не прие острия намек на Симеон като не е съгласен, да напусне партията. Щерев отдавна отстоява позицията за дебатиране на присъствието на НДСВ в тройната коалиция. Той не крие десните си убеждения и обяви, че НДСВ не трябва да подкрепя кандидати на левицата на балотажа.

„Трябва да има партийна дисциплина. Още повече, че поведението на д-р Щерев се промени след конгреса на партията. Това негово поведение се пренесе и върху областната структура на НДСВ в Стара Загора”, допълни Петрова.

“На всички пресконференции той обявява, че е десен, че подкрепя ГЕРБ и изказва това свое лично мнение, което не съвпада с нашето решение. Ние много добре обмислихме подкрепата към д-р Желев и знаехме, че дясномислещите ни симпатизанти няма да го приемат добре. Ние обаче смятаме, че д-р Желев е най-добрата кандидатура за кмет на Стара Загора. Това е и мнението на царя, и на партийното ръководство”, коментира Петрова.

“Д-р Щерев с цялото си медийно поведение действа против нашата организация”, каза още областният координатор на НДСВ – Стара Загора. По думите ѝ това разграничаване е объркало симпатизантите на жълтата партия в Стара Загора.
Според Петрова Атанас Щерев трябвало да преустанови членството си в НДСВ, след като мнението му не съвпада с това на останалите членове на партията. Областната координаторка обяви още, че „структурата на жълтата партия в Стара Загора винаги се придържа към официалната позиция на ръководството на партията”.

Споделяне

Още от България