НДСВ залага на Гарелов за новата изборна кампания

НДСВ залага на Гарелов за новата изборна кампания

Дългогодишният политически журналист от БНТ и впоследствие шоу водещ в бТВ Иван Гарелов най-вероятно ще води медийната кампания на НДСВ за местните избори наесен, съобщи пред Mediapool депутатът и член на ръководството на жълтата партия Антония Първанова. Гарелов обясни, че няма още официално решение, такова се очаквало до 2-3 дни. Той допълни, че ще отговаря само за медийната част на предизборната кампания.

След като напусна бТВ, където водеше “Вот на доверие”, той се занимава с PR-дейност, като през 2006 г. основа и фирма “Пан стратегии и комуникации”.

Имало е идея Гарелов още в четвъртък да води брифинга на “Врабча” 23, след среща между предизборния щаб на НДСВ и председателите на областните щабове. Това обаче не стана, тъй като още нямат официален договор.

Последните две изборни кампании на НДСВ бяха поверени на агенциите на Елена Вълчева и Моника Янова – Йосифова.

За разлика от напредъка с избора на PR - агенция, НДСВ няма такъв с определяне на кандидатите си за местния вот и към момента не може да каже кого ще подкрепи и с кого ще се коалира в който и да е от големите центрове на страната.

“ГЕРБ биха се радвали да получат подкрепата ни”

“Ще влезем в официални разговори с ГЕРБ. Те вече потърсиха от нас подкрепа за Бойко Борисов в София и биха се радвали да я получат”, коментира на шефът на предизборния щаб Милен Велчев. Повод за думите му бе посещението на депутата Огнян Герджиков в централата на ГЕРБ предишния ден.

Велчев, който е и член на новия, но все още нерегистриран Политически съвет на НДСВ, обясни, че Герджиков не е имал “мандат да преговаря” с представители на ГЕРБ, но като депутат от София срещата била напълно нормална, както и нормално било да се обсъди евентуална подкрепа за Борисов.

По думите на Велчев “все още няма някаква моментна нагласа за това дали да бъде подкрепен Борисов или не”. Мненията сред царистите били разнопосочни – и самостоятелно участие, и общ кандидат с други партии, и подкрепа за Борисов.

“Определящ фактор след направен анализ ще бъде дали една самостоятелна кандидатура на НДСВ би имала успех”, както и програмата на Борисов, разясни Велчев.

По въпроса със заявената подкрепа от страна на местната структура на НДСВ за Димо Гяуров, който в сряда официално обяви кандидатурата си за кмет на Варна, Велчев коментира, че не може категорично да каже дали НДСВ единодушно застава зад бившия шеф на разузнаването. И за тази кандидатура имало различни мнения в НДСВ, окончателно ще се реши на 5 септември.

НДСВ си оставиха вратичка да подкрепят Детелина Николова за втори мандат в Добрич, но ако не бъде издигната като кандидат на ГЕРБ. Николова, която преди 4 години бе избрана с подкрепата на НДСВ, сега свърна към партията на Бойко Борисов, който обяви, че тя е техният кандидат за Добрич. Преди ден Антония Първанова я нарече “предателка”. Николова е поела ангажимент към нашия лидер и ако не го изпълни, няма как да застанем зад нея, каза Милен Велчев.

Централата на НДСВ “достатъчно отворено място”

По повод посещението на ромския бос Киро Японеца в централата на НДСВ във вторник, Милен Велчев коментира, че централата на НДСВ е “достатъчно отворено място”. На реплика на репортерите, че това не е точно така, той каза, че охрана наистина има, но "фейс контрол" няма.

"Не сме дали списък от лица, за които да сме разпоредили да не бъдат пускани в централата", допълни той. Той добави, че вероятно Киро Японеца е имал среща в партийната централа, но Велчев не е бил свидетел на посещението и нямал намерение да прави разследване по случая.

Имам прекалено много работа, за да се занимавам с нещо, което не било от чак такова значение, заключи Велчев, който като кандидат –кмет в София през 2005 г. получи доста мощна подкрепа от ромските квартали. .

Споделяне

Още от България