Не са взети натривки от Доган при разследването на смъртта на Емин

Не са взети натривки от Доган при разследването на смъртта на Емин
Шефът на Софийската районна прокуратура Александър Налбантов призна във вторник, че от ръцете на Ахмед Доган не са взети натривки в рамките на разследването на смъртта на Ахмед Емин. Новината за това получава официално прокурорско потвърждение след повече от година и половина от смъртта на началника на кабинета на Доган.

Че не са взети натривки от лидера на ДПС пръв обяви бившият депутата от опозицията Атанас Атанасов от ДСБ още в разгара на разследването, което завърши със становище, че Емин се е самоубил.

Налбантов обясни, че преценката на разследващите е била, че трябва да се вземат натривки само от хората, които са оставали насаме с Емин. Това е било само лицето, което е открило трупа. Друг не е оставал насаме с Емин, каза Налбантов. Преди това обаче обвинителят направи тънкото уточнение, че районната прокуратура е поела случая в деня след смъртта на Емин. През този период от време разследването е водено от градската прокуратурата и от полицията.

Налбантов каза, че не се притеснява от извършваната служебна проверка на постановлението за прекратяване на разследването. Той каза, че няма никакви данни за убийство, както и за склоняване към самоубийство. Мотивът на Емин да посегне на живота си обаче остава загадка.

Налбантов не е съгласен с констатациите на ДАНС за пропуски при разследването на смъртта на Емин. От ДАНС изброяват пет неща, които според тях не сме извършили, но според нас, те не са се ориентирали в огромният обем на разследването, заяви районният прокурор.

Случаят Емин бе възобновен преди по-малко от месец, когато премиерът Борисов директно заяви, че разследването е било опорочено. След това и от МВР, и от прокуратурата обявиха, че няма съмнение, че Емин се е самоубил. Въпросът е обаче какъв е мотивът той да посегне на живота си. Това е една от причините за възобновяване на разследването, което в момента се свежда до извършван от ДАНС анализ. След това бе обявено, че разследването е възобновено заради нови обстоятелства, които преди седмица ръководителят на националното следствие и заместник-главен прокурор Бойко Найденов определи като "обективни находки".

Както Найденов така и Налбантов не каза какви са тези "обективни находки".

Споделяне

Още по темата

Още от България