Не се обмислят рокади в транспортното министерство

Не се обмислят рокади в транспортното министерство

"Това са абсурди" – така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира спекулациите, че може отново да стане министър на транспорта. Те се появиха след трагичния инцидент с детето на транспортния министър Ивайло Московски и слуховете за евентуално негово оттегляне от поста. Това е категорична лъжа, заявиха и от пресслужббата на Министерския съвет. Представители на ГЕРБ също твърдят, че подобни слухове са "абсурд".

Николина Ангелкова беше министър на транспорта в служебния кабинет на Георги Близнашки през 2014 г. След това премина в редиците на ГЕРБ. Беше водач на листата на партията на Бойко Борисов на парламентарните избори през същата година за Софийска област.

След формирането на второто правителство на ГЕРБ Борисов направи специално министерство на туризма и първи негов министър стана Ангелкова. Тя запази поста и при третия кабинет на ГЕРБ, но е в конфликт с вицепремиера по икономическата политика и туризма Валери Симеонов, който стана особено видим по време неговите акции в Слънчев бряг миналото лято.

Преди дни настъпи изненадваща рокада сред заместниците на Ангелоква, след като премиерът назначи на такъв пост дългогодишния шеф на "Музика и забава" в БНТ и зам.-кмет на община Костинброд Любен Кънчев.

Според неофициални информации нов министър на транспорта ще има, но това ще е Лиляна Павлова, която в момента отговаря за европредседателството, което изтича в средата на годината. Друг вариант бил Павлова да се върне в Министерството на регионалното развитие, а настоящият министър Николай Нанков да оглави транспортното министерство.

Споделяне

Още от България