Не се потвърдиха поредните съмнения за болен от ебола в Белгия

Резултатите от изследванията на жената, приета вчера в болница в Брюксел със съмнения за ебола, са отрицателни, съобщи белгийското здравно министерство, цитирано от БТА във вторник.

Не се уточнява от какво страда болната, която бе приета по спешност в столична болница, след като пристигна с полет от Сиера Леоне. Отбелязва се, че на жената ѝ прилошало по време на полета и имала признаци, сходни с проявите на вируса, включително повишена температура.

Съобщенията за подобен случай в Белгия зачестяват, но досега за нито един пациент не бе потвърдено, че пренася смъртоносния вирус. Белгийският национален авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" остава единствената авиокомпания в Европа, която продължава да изпълнява редовни полети до трите африкански държави, засегнати най-тежко от вируса ебола - Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

На белгийската столична аерогара са въведени мерки за допълнително наблюдение на всички пътници и багажи, пристигащи от проблемните зони. Следи се телесната температура на всички пътници, пристигащи от посочените африкански държави. В багажите им е забранено пренасянето на храна, а куфарите биват проверявани за разлети течности. Ако бъде установен багаж с разлята течност, той бива подлаган на незабавно унищожение.

Всяка седмица "Брасълс еърлайнс" изпълнява по 4-5 полета до Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

Споделяне

Още от Свят