Небрежност на екипажа вероятно е довела до разбиването на руския самолет в Индонезия

Снимки на полугол мъж, маскиран като Посейдон, показват, че демонстрационният полет на разбилия се в Индонезия руски самолет "Сухой суперджет 100" е бил организиран и за забавление. Този фактор също може да е изиграл роля за катастрофата, след като се появиха информации, че пилотът вероятно се е снижил, за да покаже на пътниците местна военна база, съобщи германското списание "Шпигел".

Публикувани сега снимки от предишни полети на "Сухой суперджет 100" свидетелстват, че тези демонстрационни прояви не са били само с търговска цел. Те показват гол до кръста мъж, маскиран като Посейдон, който явно е забавлявал пътниците. Той дори е заснет в пилотската кабина, където се вижда как помощник-пилотът го снима с мобилен телефон.

Нови данни, предоставени от Индонезия, навеждат на мисълта, че катастрофата, при която загинаха 45 души, може да е била причинена от небрежност на екипажа. Вероятно пилотът е искал да покаже някаква забележителност на пътниците, сред които е имало предимно представители на авиационната промишленост и журналисти, посочва изданието.

Известно е, че пилотът е снижил самолета преди злополуката. Следователи и авиационни специалисти от дни се питаха защо го е направил. Сега може би отговорът става ясен, след като индонезийското министерство на отбраната заяви, че пилотът явно е искал да покаже на хората в самолета военната база "Атанг Сенджая", тъй като се е приближил до обекта, смятан за безопасно място за ниски полети, отбелязва "Шпигел".

Споделяне

Още от Свят