Неделно асфалтиране в снега почти докара до бой шофьори и строители

АПИ разпореди изрязване и преасфалтиране на участъка когато времето се оправи

Неделно асфалтиране в снега почти докара до бой шофьори и строители

Полагане на асфалт върху снежна покривка предизвика скандал в Гложене, съобщи бТВ. Клип, изпратен от зрител, показва пререкания на висок глас между водач и служители на „Трейс”, като вербалният сблъсък заради блокирания път и недопустимия строителен процес върху него почти прераства до физическа саморазправа.

“Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор”, разказа пред телевизията гражданинът от клипа – Данчо Славков. По думите му строителите се държали “малко нагло”.

“Ситуацията беше много форсмажорна”, призна отговорният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков.

По думите му вчера сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента… след което завалял сняг.

Дилков подчерта, че напълно разбира, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят “с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме”.

Инженерът беше категоричен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че “Трейс” са разчитали на липса на контрол в неделния ден. “Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата”, подчерта той. 

По-късно в понеделник председателят на Управителния съвет на Пътната агенция Светослав Глосов заяви, че е абсолютно недопустимо да се полага асфалт при тези условия. Той е наредил положеният асфалт да бъде изрязан и участъкът да бъде преасфалтиран, когато метеорологичните условия позволяват.

Споделяне

Още от България