Недоволни членове и в Пловдив напускат Движение "България на гражданите”

873 членове на Движение "България на гражданите" (ДБГ) в Пловдивдивска област, 61 от които от общинските ръководства, обявиха, че оттеглят доверието си от партията. Към тях се присъединиха други 855 души от едноименното сдружение от областта и града, съобщи областният координатор на ДБГ Дани Каназирева., цитирана в неделя от БТА.

Срещата премина под мотото "Не Ви вярвам, г-жо Кунева" и на нея присъстваха близо 200 души, представители на 17-те общини от областта и от Пловдив-град. Изказващите се заявиха, че тяхната цел не са били депутатските места, а са предпочели ДБГ, защото са повярвали, че може да се промени статуквото в посока към децентрализация на властта и че е възможен един друг политически морал.

Отказваме се, защото вече не вярваме на проекта ДБГ и решението ни не е взето под натиска на емоцията, добави Каназирева. Тя обясни, че кулминацията за рухването на мита на този проект е платформата на движението с нейните 31 "неща", които тя определи като "повърхностни, популизъм, достоен за лява партия, не и за десен проект, празни обещания и метафори", както и "назначаването" на водачи на листите, без да има номинации на организациите по места.

Няма напрежение в "Движение България на гражданите" в Пловдив, заяви областният координатор на партията Димитър Шишков, цитиран от БГНЕС.

Шишков определи твърденията на Каназирева като "смешни", защото общта членска маса на Движението в Пловдив е около 300 души и още около 150 заявления за членство, които все още не са одобрени. По думите му от Нова година досега по различни причини партията в Пловдив са напуснали само 7-8 души.

Според него случващото се в партията е само заради реденето на листите, защото "явно някои хора не са видели реализация на амбициите, които са вложили и е нормално да реагират по този начин."  Защо някои хора са се записали в партията - заради нещата, които искат да направят за хората или заради това, че искат да бъдат депутати, попита Шишков.

Той заяви, че в началото на следващата седмица на национален съвет на партията ще бъде взето решение за подребата на листата в Пловдив.

Споделяне

Още по темата

Още от България