Недоволни клиенти протестираха срещу срещу пернишката топлофикация

Недоволни клиенти протестираха срещу срещу пернишката топлофикация

Стотици недоволни клиенти на "Топлофикация - Перник" излязоха на протест заради непрекъснатите аварии и честата липса на парно и топла вода. На страницата на дружеството има около 60 съобщения за прекъсване на топлоподаването заради аварии от началото на отоплителния сезон. Последните са от 6 март.

Според потребители дори когато имат парно, то е слабо, а водата - студена. Така се налага да се отопляват на ток, въпреки че са топлофицирани и плащат за услугата.

Гражданите настояват за намеса от страна Комисията по енергийно и водно регулиране.

Според недоволните клиенти топлофикационното дружество, което се контролира от Христо Ковачки, отказва да плаща обезщетения на абонатите, които си плащат редовно, но въпреки това нямат парно.

Директорът на дружеството инж. Любомир Спасов коментира пред бТВ, че по-сериозните проблеми с топлоподаването са от 19 февруари. Преди това прекъсванията са били в рамките на няколко часа на ден или денонощие, което бела нормално.

Той обясни още, че абонатите, които нямат договор с дружеството, плащат това, което е отмерено от измервателните уреди в абонатните станции и районните им разпределители. Останалите, които са на договор, плащат поне с 30% по-ниска сметка от порядъка на 80 – 100 лв. на месец.

От Министерството на енергетиката съобщиха, че заради зачестилите аварии започва проверка на "Топлофикация-Перник". Ще бъдат проверени поддържаните от дружеството резерви от горива, както и техническите условия за топлоснабдяване.

Споделяне

Още от България