Недоволни столичани заплашват Фандъкова с всекидневен протест пред дома й

Живеещите в района на столичния бул. "Иван Гешов" се заканиха всяка вечер да протестират пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Поводът за недоволството им е строящото се кръстовище на бул. "Иван Гешов" и улица "Св. Георги Софийски" и наднормения шум. Общината предвижда движението там да стане на две нива, а хората от квартала искат тунел и дори са изчислили, че дължината му трябва да бъде 330 метра. Само така шумът ще спре, според тях.

Архитект Димитър Димитров, който живее наблизо, нарече проекта на общината "транспортно неефективен, екологично несъстоятелен и шумово убийствен".

"Шумът, който се очаква, е два пъти над нормите, над 85 децибела. Това е пределът за дискотеки", допълни Димитров.

Заместник-кметът Любомир Христов каза пред БНР, че не е съгласен с твърденията на протестиращите. Той подчерта, че търсейки поле за собствена изява, тези хора си позволяват да си играят със страховете и притесненията на хората, които живеят в този район, което е не особено коректно.

Протестиращите искат лична среща с кмета Йорданка Фандъкова. Ако тя не дойде тази вечер в 19.30 пред блок 119 на бул. "Иван Гешов", всяка вечер те ще ходят пред дома ѝ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?