Недвижимите имоти в Азия стават все по-привлекателни за инвеститори от САЩ

Инвеститорите на недвижими имоти от САЩ се насочват към пазари, които ще донесат над 10% възвращаемост на инвестицията, съобщи в сряда електронното издание К2Капитал, цитирано от БТА.

Най-голямата американска банка Ситигруп (Citigroup Inc.) обяви плановете си да инвестира близо 1,29 млрд. долара в недвижими имоти в Азиатско-тихоокеанския район. Основната част от  набраните средства ще се вложи в Индия и Китай.

От Ситигруп съобщават, че са внесли 200 млн. долара във фонд “Си Пи Ай кепитъл партнърс Ейжа Пасифик Ел Пи” (CPI Capital Partners Asia Pacific LP), който ще се управлява от професионален екип в Хонконг. Близо 40% от тези средства вече са вложени в недвижими имоти и други активи.

Електронното издание посочва, че азиатските пазари са станали особено популярни сред управляващите пенсионни фондове, след като са гарантирали на инвеститорите си едни от най-високите и стабилни доходи сред останалите развиващи се имотни пазари.

Фермерските земи от САЩ до Аржентина станаха по-популярни за инвестиции, отколкото имотите в Ню Йорк, съобщава още К2Капитал, като се позовава на американската агенция за финансова информация Блумбърг. 

През 2006 г. цените на фермерските земи са поскъпнали с близо 16% в щата Индиана и с 35% в щата Айова. За сравнение изданието посочва, че имотите в Ню Йорк и Лондон са се покачили средно с 11-12%.

Повишаването на земеделските земи е резултат от интереса на правителствени програми за развитие на алтернативни горива и се очаква, че ръстът на цените ще продължи.

Споделяне

Още от Имоти

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?