"Нефтохим" блокиран за час заради съкратени синдикалисти

За около час и половина в понеделник сутринта бе блокиран един от порталите на бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" в подкрепа на съкратените трима синдикалисти от автофирмата на комбината "Нефтохимтранспорт". В тяхна защита още в петък бе прекратена работата на шофьорите от дружеството и следобедната смяна на работещите в нефтокомбината трябваше да се прибират по друг начин.

Сега работници от нощната смяна на рафинерията спонтанно решили да блокират един от входовете му. Това станало в 7.00 часа и през портала,разположен до кв. "Долно Езерово"  не са били допускани автобуси и цистерни. Наложило се е те да влязат през другите портали. Част от отиващите на работа също са слезли на портала и са се включили в блокадата, пристигнали са и хора, които в момента почиват, съобщи регионалният лидер на КТ "Подкрепа" Руска Димитрова.

Порталът вече е освободен. В блокадата са участвали над 300 души, допълни тя.

Исканията на работниците от "Нефтохимтрансторт", подкрепени от работещи в "Нефтохим", са да бъдат върнати на работа съкратените в петък трима техни колеги, инициирали създаването на синдикална структура на "Подкрепа" в частното дружество.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?