Неизвестен е стрелял по свидетел по делото "Килърите"

Неизвестен е стрелял по свидетел по делото "Килърите"

Опит за убийство на един от свидетелите по делото "Килърите" е извършен в сряда сутринта в Горна Оряховица. По информация на БНР целта на покушението е бил Цончо Ненов.

По колата му е открита стрелба около 7.30 ч. Той е успял да се избяга и е невредим. Според неофициална информация стрелецът е бил сам и е бил облечен в черни дрехи.

Пострадалият е разказал, че след като се качил в колата си видял от храстите да излиза облечен в черно мъж с медицинска маска и насочен към него пистолет. Веднага потеглил, а въоръженият започнал да стреля. По колата има дупки от куршуми. След като се отдалечил, Ненов спрял и видя стрелеца да бяга в обратната посока. След това се обадил на тел. 112.

На място е дошла полиция и са започнали заградителни мероприятия. От София са командировани криминалисти с опит в разкриването на убийства. Изпратени са и екипи на жандармерията.

Има образувано дело за опит за убийство, потвърдиха от окръжната прокуратура във Велико Търново. Оттам обаче не потвърдиха, че жертвата е свидетел по делото "Килърите".

"Килърите" е едно от малкото шумни дела, по които МВР и прокуратурата постигнаха успех през последните десет години. Трима от обвиняемите по него – Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца получиха доживотни присъди. Стоянов бе признат за виновен за организирането и извършването на убийствата на бизнесмена Румен Рачев и на търновския адвокат Петър Лупов. Костов и Вълев бяха осъдени като подбудители и помагачи.

Прокурор по това дело бе Ася Петрова, която впоследствие стана зам.-главен прокурор . По същото разследване работеше и някогашният шеф на сектор "Антитерор" в ГДБОП Валентин Цоновски.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?