Неизвестни хакери атакуват сайта на Кремъл

Неизвестни хакери атакуват сайта на Кремъл

Неидентифицирани хакери са атакували официалния сайт на Кремъл и на руската Централна банка. "Провежда се мощна кибератака срещу сайта на Кремъл", заяви говорител на руския президент в петък. Той каза, че могат да установят кой атакува сайта.

Експерти работят, за да няма срив, причинен от текуща кибер-интервенция. Започнато е и разследване, което да установи източника на хакерската атака.

"Наистина има сериозна DDoS-атака, при това не само срещу сайта на Кремъл, но и редица други портали” – съобщава пресслужбата, като изтъква, че това е най-мощният такъв опит спрямо официалната интернет страница на руския президент, която в момента може да бъде отворена от повечето потребители.

Централната банка на Русия също потвърди, че сайтът ѝ е бил ударен от хакери в петък сутринта. Оттам съобщиха, че предприемат мерки за възстановяването на сайта и за предотвратяване на бъдещи атаки.

Сайтът на Централната банка работи, но трудно зарежда информацията.


Сайтове на руски медии бяха поразени от хакерски атаки в четвъртък. "Анонимните кавказци" (Anonymous Caucasus) поеха отговорността за атаката срещу първи канал, но отричат това да има нещо общо с кризата в Украйна. Масивни хакерски атака е имало срещу още няколко големи руски медии.

Споделяне

Още от Свят