Неизвестни мъже откриха стрелба по полицейското управление на Далас

Снимка: Архив

Няколко неизвестни мъже с автоматични оръжия са открили огън по полицаи в близост до централното полицейско управление в Далас, преди един от тях да избяга с ван, който според очевидци е брониран, предадоха агенциите.

При инцидента няма данни за пострадали хора.

Стрелбата е започнала около 12.30 часа местно време, когато заподозрените се приближили до сградата и открили огън, съобщи началникът на полицията в Далас Дейвид Браун. Той заяви, че мотивите за нападението срещу полицейското управление все още не са известни.

Поне един от заподозрените е избягал с ван, като е блъснал полицейска кола. Започнало преследване, което е завършило на паркинг край магистрала.

Парламентьори преговарят със заподозрения във вана, който се представил като Джеймс Булуеър. По думите на полицейския началник той разказал, че полицаи били арествуали сина му, който бил обвинен в тероризъм. Мъжът във вана заплашил "да взриви всички".

Четири сака били намерени около сградата на полицейското управление, в един от тях имало експлозиви, каза началник Браун. По думите му, поне четирима заподозрени може да са замесени в инцидента, като някои от тях може би са разположени на позиции на високи места.

Обитателите на околния район се евакуират.

Видеоклип в социалните мрежи показа полицай да се приближава до черен ван с фенерче, докато две полицейски коли спират до него. След това полицаят рязко се обръща и побягва, при което се чуват изстрели. В друго видео ванът потегля и блъска полицейска кола.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?