Неизвестни надраскаха над 20 таксита на хора, гласували за БСП

Неизвестни надраскаха над 20 таксита на хора, гласували за БСП

На постоянен тормоз след изборите са подложени приятели и работници на кандидата за депутат от листата на коалиция "БСП за България" в 23-и МИР София Ивайло Павлов, съобщиха от партията.

В последните две седмици близки и работещи в компанията на бизнесмена са притеснявани от неизвестни вандали, които с черен спрей пишат "БСП" върху таксиметровите автомобили. Ивайло Павлов е съдружник в една от големите таксиметрови фирми в столицата – "9 12 63".

Освен това нарушителите задраскват със спрея номерата на автомобилите и чупят страничните им огледала.

Всичко това се случва в каре от пет, шест блока в столичния квартал "Младост 1А" между 4 и 6 часа сутринта. За две седмици пострадалите коли са над 20, каза Ивайло Павлов пред Mediapool.

Последното нападение е от нощта в неделя срещу понеделник, когато са надраскани 5 автомобила.

"Някои от тях са частни, собственост на мои приятели, които са гласували за мен на предсрочните парламентарни избори и не са крили политическите си пристрастия", посочи Павлов и уточни, че са го помолили да направи нещо по въпроса.

В района, в който се случват инцидентите, живеещите познават Ивайло Павлов много добре, защото дълго време е имал кафене там, а по време на кампанията е имало и доста негови плакати.

"За мен това е провокация. Опит да "предупредят" хората, които гласуваха за мен, за да си знаят за следващия път. Мисля, че тези, които драскат колите, ме познават много добре и знаят, че бях кандидат за депутат от "БСП за България". Мен не могат да ме изплашат, точно обратното – мотивират ме да работя. Но се притеснявам, че страдат близките ми и колегите ми от всичко това", каза Ивайло Павлов.

Той подозира, че зад атаките със спрея стоят хора, симпатизиращи на други политически сили. Павлов не е подал оплакване в полицията, защото колите не са негова собственост.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?