Нелегален пункт за скрап в пернишкото гробище още работи

Пункт за скрап на територията на гробищния парк в Перник продължава да работи, въпреки че е запечатан от РДНСК, съобщи директорът на местната дирекция на полицията комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА в понеделник. Мярката била наложена, защото собственикът на площадката за старо желязо Руслан Александров имал разрешително за изработване на паметници, а не и за изкупуване на метали.

Александров обжалвал забраната пред съда. На първа инстанция магистратите се произнесли в полза на строителния контрол.

 

Тогава предприемчивият собственик отнесъл съдебното решение до по- висшестояща инстанция и продължил бизнеса си. Пунктът му продължил да работи и след влезлите в сила промени в закона и задължителната пререгистрация на площадките за вторични суровини, за които той не подал документи, твърдят от полицията.

 

След сигнал от общински служител, органите на реда направили проверка. Започнато е досъдебно производство, съобщи комисар Димитров.

 

Пунктът на Руслан Александров беше сред разследваните при полицейската операция "Железарите". По време на спецакцията тогава бяха разконспирирани четири местни фирми, които в продължение на година и половина прибрали в джоба си над 1.5 млн. лева на гърба и за сметка на държавата.

Споделяне

Още от България