Нелегална мандра е разкрита в село Дюлево, община Стрелча

Сн. МВР

Нелегална мандра е разкрита в село Дюлево, община Стрелча, съобщи МВР.

При акцията са иззети около 350 кг краве и 70 кг козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая, амбалаж и етикети. Млечните произведения ще бъдат унищожени, е посочено в съобщението.

Акцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Мандрата се е намирала в помещения на частен имот, собственост на местен жител на село Дюлево. В приземен етаж от къща, оборудван като автоработилница, били открити вани за събиране на мляко с общ обем около 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор.

В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където сиренето да зрее.

Цехът работел незаконно - без разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми, твърди МВР.

Редом с ваните за мляко и сирене, били съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали.

В полицейската акция са участвали и инспектори от Областната дирекция "Безопасност на храните" в Пазарджик. Те са установили наличието на около 350 килограма краве и около 70 килограма козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая за производството на сирене, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката, етикети.

На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.   

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?