Нелегални иракчани скочиха от влака София - Букурещ

Нелегални иракчани скочиха от влака София - Букурещ

Двама иракчани - мъж и жена, бяха заловени от румънската гранична полиция, след като скочили от международния влак София -Букурещ при опит да влязат нелегално в страната. Това съобщи Генералният инспекторат на румънската гранична полиция, цитиран от  Аджерпрес и БТА.

По време на проверка на бързия влак, който се движи по маршрута София - Букурещ, румънските гранични полицаи забелязали един мъж и една жена, които скочили от вагона, опитвайки се да избегнат граничния контрол.

Полицаите успели да ги задържат. Двамата заявили, че са иракски граждани и нямат документи. Те са на възраст от 22 г. и 27 г. Били са отведени за по-нататъшни проверки в централата на гранична полиция.

При разширяване на разследването в същия вагон бил открит още един иракски гражданин на 35 години, който имал паспорт и разрешително за престой в България. Той се опитал да влезе легално в Румъния. При него бил намерен багажът на другите двама иракчани и документ, издаден от българските власти за лица, търсещи убежище. В жената е бил намерен и иракски документ за самоличност.

Двамата мигранти заявили, че тръгнали от София и искали да достигнат държава от Западна Европа. Жената поискала медицинска помощ, като обяснила, че е приела наркотици на българска територия. Румънските власти повикали Спешна помощ, за да бъде откарана в болница.

Разследването на случая продължава, а съгласно българско-румънския протокол двамата мъже са предадени на българските власти.

Споделяне

Още от Балкани