Нелегалното месо от Доспат и Девин отива в екарисажа

Във варненския екарисаж ще бъдат унищожени над 800 килограма от откритите количества месо и месни продукти в нелегални кланица и цех за преработка в Девин и Доспат. Това съобщиха в петък от Районната ветеринарно-медицинска служба в Смолян.

Ден по-рано от Националната ветеринарна-служба бе съобщено за открити месните суровини и продукти в нелегален цех за колбаси в Девин и в незаконна кланица в с.Барутин. Тяхното производство не е минало никакъв

ветеринарен контрол. В цеха на "Девин колбас" са поставени под възбрана 512 килограма суровини и продукти, а в кланицата в Барутин - 1167 килограма телешко месо и 45 килограма телешка лой. Собственик на нелегалната кланица е Калин Сариев.

Проверката в търговската мрежа в двете общини открила колбаси на незаконния цех. От магазин на ЕТ "Стоян Пехливанов" са иззети 83 килограма месо с неизяснен произход. Няколко килограма кайма от цеха в Девин са открити в друг магазин в града. Общ 62 килограма от продуктите на "Девин колбас" са намерени в търговски обект в Барутин, където е работела незаконната кланица.

От ветеринарната служба припомниха, че цехът на "Девин колбас" е бил закрит с разпореждане на ветеринарната служба през май 2005г., но очевидно е продължавал да работи. Ветеринари предполагат, че нелегалният производител на колбаси е работел през нощта.

След издаване на заповедта за спиране, ветеринарната службата е правила поредица проверки дали обектът наистина не работи и при дневните посещения на санитарните власти помещенията били заключени.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?