Немската гимназия в София отново с най-висок приемен бал

И тази година с най-висок минимален бал се влиза в Немската гимназия - 34.502 от 36 максимален бал. Следва Софийската математическа гимназия с минимален бал 34.332 и 73-то училище с 33.900. Това съобщи началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Най-високият минимален бал е за паралелката в Софийската математическа гимназия "Природоматематически профил с немски език". Най-желана - от близо 2 хиляди ученици, е паралелката в Испанската гимназия с испански и английски език.

Повече от 1800 деца са кандидатствали за паралелка във Втора английска гимназия с английски и немски език.

От професионалните училища най-предпочетена е паралелката "Икономика и мениджмънт с английски език" във Финансово-стопанската гимназия, следвана от "Банково дело и английски език" в Търговско-банковата гимназия.

С най-висок бал в София е ученичката Нина Дилова, която е избрала да учи в Софийската математическа гимназия. Ученик с най-голям брой желания - 138, е класиран по 66-о желание.

401 ученици не са приети, но ще могат да участват във второто класиране. Свободните места са 147.

Приетите деца трябва да се запишат в училище до 1-ви юли включително.

Резултатите от първото класиране на учениците, кандидатстващи в училищата след седми клас, вече може да се проверят на адрес - http://7klas.mon.bg

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?