Неназован висш магистрат бил съпричастен към "Октопода"

Неназован висш магистрат бил съпричастен към "Октопода"

Има висш магистрат, съпричастен към "Октопода" и той все още е в съдебната система, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в сряда.

“Той попада в полезрението с приятелството си с определени лица, което е недопустимо за служител от съдебната система“, обясни Цветанов, без да назове име.

Новината бе посрещната без особена изненада сред магистратската общност, като неофициално се заговори и затова кой е висшият съдия, за когото се предполага, че има събрани данни от специални разузнавателни средства. Коментарите обаче са, че ако в скоро време магистратът не бъде назован и не бъдат приведени доказателства срещу него, ще се затвърдят съмненията за някакъв вид изнудване и задкулисни интриги между МВР и правораздаването.

Междувременно стана известно, че Алексей Петров, обвинен за лидер на престъпната група "Октопод", е поискал да напусне ареста. Софийският градски съд ще се произнесе на 31 март.

Бившият висш съветник в ДАНС бе задържан на 10 февруари с още шестима заподозрени за участие в организирана престъпна група за изнудване, пране на пари и пр. Мярката "задържане под стража" за Алексей Петров и още един от задържаните бе потвърдена на 18 февруари от Софийския апелативен съд, когато останалите петима бяха освободени.

Споделяне

Още по темата

Още от България