Ненчев обеща нова поръчка за 20 млн. лева на ведомствените шивачки

Николай Ненчев, сн. БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с протестиращите шивачки от ведомственото дружество "Интендантско обслужване", като лично отиде в Калофер и разговаря с тях на работните им места.

Те протестират от няколко дни, след като Ненчев реши да смени директора на дружеството Ганчо Караджов заради лоши резултати.

"В разговора си с работничките ги убедих за най-важното, а то е да се запази спокойствие", каза сред срещата за БТА Николай Ненчев.

По думите му два са били основните въпроси на шивачките - ще получат ли поръчката, която е за около 20 милиона лева и ще им гарантира работа за следващите три години, и дали ще оттегли заповедта си за уволнението на директора Ганчо Караджов.

"Казах на работниците, че ще направим всичко възможно договорът да бъде сключен с "Интендантско обслужване" и ще имат както тази работа, така и повече", коментира Ненчев.

По данни на Министерството на отбраната "Интендантско обслужване" ЕАД има натрупани задължения в размер на 3 155 000 лв. и загуби за 2015 г. на стойност близо 248 000 лева, въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през миналата година за над 5 640 000 лева.

Фирмите, които са под шапката на Министерството на отбраната, генерират всяка година милиони загуби, но продължават да се дотират от държавата и им се осигуряват приоритетно поръчки без ясни публични анализи дали предлагат най-изгодните условия на пазара.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?