Ненчев се оплака от безсънни нощи заради руските самолети

Ненчев се оплака от безсънни нощи заради руските самолети

"Не коментирам тази тема. Аз имам много безсънни нощи, защото съм пряко отговорен за това". Така военният министър Николай Ненчев отклони в петък въпросите около решението на премиера Бойко Борисов да пренебрегне ангажиментите към НАТО и да пусне през българското въздушно пространство руски самолет за Сирия.

Въпреки че Борисов лично разказа случката, преди ден външният министър Даниел Митов обясни изненадващо, че всъщност ставало дума само за обсъждането на "възможна хипотеза".

По време на петъчния парламентарен контрол той отново бе подложен на кръстосан огън от "Атака". Националистът Илиан Тодоров показа снимки на американски военен джип, който, според него, превозвал в София сандъци с неясно съдържание. И поиска да знае какво е то.

Ненчев съобщи, че вече е направил проверка по случая и се оказало, че номерата на въпросния джип са фалшиви.

Той нарече това провокация. "Това са действия, които всяват смут и са опасни за нацоиналната сигурност", каза министърът. Той допълни, че смята да разговаря с Румяна Бъчварова за това да се предприемат действия за прекратяване на "подобни инсинуации".

В реплика атакистът заяви, че ще предостави и видеоматеирал с автомобила. "Какво превозва този джип? Да не е оръжие за "Ислямска държава"? Утре, ако с такъв автомобил бъде извършен атентат, пак ли ще се смеете?", обърна се към депутати от Реформаторския блок Тодоров.

"Няма нужда от истерия и няма нужда от емоция", отговори Ненчев. "От проверката се оказа, че този номер не е истински. Но ще направя проверка чий е бил този автомобил и дали това не е било провокация и дали това не е целяло всяването на смут", допълни той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?