Ненчев тушира неразбирателството със заместника си от партията на Касим Дал

Военният министър Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов. Колаж: <i>mediapool.bg</i>

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов от квотата на Народна партия "Свобода и достойнство" запазва поста си и остава в екипа на министъра на отбраната Николай Ненчев (БЗНС), въпреки че публично обяви несъгласие с управлението му.

"На среща между двамата са били изчистени всички разногласия, свързани със сливането на дирекциите "Инфраструктура на отбраната“ и "Отбранителна аквизиция". Министър Ненчев и заместник-министър Исмаилов са постигнали съгласие и пълно единодушие по спорните въпроси", съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

Формалната причина за обтягането на отношенията между Ненчев и Исмаилов бе решението на министъра да извади една от най-ресурсните дирекции – "Инфраструктура на отбраната" от "портфейла" на заместника му и да предаде управлението ѝ на друг зам.-министър Десислава Йосифова.

Исмаилов заяви, че не е бил уведомен за промяната и заплаши с оставка. Въпросът бе обсъден и в рамките на Реформаторския блок, но така и не се стигна до обща позиция по въпроса.

Резерви към управлението на Ненчев обяви и друг от зам.-министрите – Димитър Кюмюрджиев от квотата на Патриотичния фронт, който обаче публично не е заявявал намерение да подаде оставка.

Въпреки това името му се спряга като възможен нов член на Комисията за защита на конкуренцията отново от квотата на Патриотичния фронт.

НПСД с лидер Корман Исмаилов, както и БЗНС на Ненчев се присъединиха към решението на ДБГ и СДС да останат в управлението, след като през декември ДСБ се оттегли в опозиция заради бламирането на съдебната реформа.

Поради тази причина четирите партии предпочетоха спорът в МО да се реши в рамките на коалицията, за да не се стигне до напускането на НПСД.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?