Нено Димов обяви проекта “ДСБ” за изчерпан

Нено Димов обяви проекта “ДСБ” за изчерпан

Депутатът от ДСБ Нено Димов обяви проекта “Демократи за силна България”  за изчерпан, защото се е превърнал в “една тухла от фасадната демокрация”.

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира в кулоарите на парламента, че след избори “винаги има недоволни” и обеща да говори пред медиите в четвъртък.

Критиките си Нено Димов възобнови веднага след приключването на местните избори. Той безуспешно се опита да отстрани Иван Костов от лидерския пост през юли, когато ДСБ проведе извънредно национално събрание заради провала на предишните три вида избори. Към този момент на открито анти-Костов позиции е и депутатът от ДСБ д-р Николай Михайлов – един от вдъхновителите и учредителите на партията, насърчил преди три години бившия премиер и лидер на СДС да оглави нова формация.

“Ние се създадохме с една много ясна идеология, искахме да изградим десницата на бъдещето, противопоставихме се на статуквото и олигархията преди три години. Причината за нашето създаване вече не съществува”, каза Димов като добави, че идеята, с която е създадено ДСБ продължава да е “жива”. 

Той цитира реч на Иван Костов преди частичните местни избори в София, в която лидерът на ДСБ предлага на партията да не влиза в коалиции, които само биха “спасили едно или друго лице”.

Според Димов начина, по който партията му е стигнала до последния местен вот, показва точно обратния тип политика. “Тук се крие големият провал. Не това, че сме получили един или друг брой гласове, а това, че основанието, с което ние се създадохме, вече не съществува”, добави той.  

Депутатът обяви, че алианс между ДСБ и СДС няма бъдеще, защото и двете партии са се изчерпали от смисъл. “Mодерната българска десница ще бъде десницата, която ще отиде отвъд прехода. За съжаление и ДСБ, и СДС остават в този преход”, каза Димов, който още не е казал ще основава ли нова партия на “модерната десница”.  

По думите му ГЕРБ не е алтернатива на десницата. Той определи формацията на Бойко Борисов като “антисистемен играч”, който печели от тази си позиция.

Споделяне

Още от България