Необичайна интернет - атака срещу германски банки

На необичайна интернет-атака от страна на измамници бяха подложени клиентите на две крупни немски банки през почивните дни, съобщава германската преса.

Многобройните притежатели на сметки в тези банки получили по електронната си поща послания, оформени по всички правила от името на тези финансови институции. В тях клиентите били предупреждавани за измамници в Интернет.

В тази връзка те били помолени да отидат в мнимата нова страница на банките и да оставят там конфиденциална информация, и в частност така наречения код за транзакции. С негова помощ интернет-престъпниците могат без проблем да опустошат сметката на доверчивия клиент.

Засега не е установено дали има лековерни вложители, които са се подвели, но банките веднага излезли със съответното предупреждение, съобщава в. Франкфуртер алгемайне цайтунг.

В последно време в Германия рязко е нараснала престъпността, свързана с банкови операции през Интернет. Количеството на подложените на електронни послания, чрез които престъпниците се опитват да се доберат до данните на клиентите, по сведения на вестник Ханделсблат, се е увеличило от 300 за миналата година до 200 хиляди само за март месец на 2004 година.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: