Според италианския вестник "Еспресо"

Непълнолетни са изнасилвани в дом за сираци край София

Непълнолетни са изнасилвани в дом за сираци край София

В дом за деца, лишени от родителска грижа, са били изнасилвани редовно невръстни, пише в статия италианския вестник "Еспресо", цитиран от БНР.

 

Разказите са на две момчета на 10 и 11 години и едно момиче почти на 9 години, които са осиновени в италиански семейства. За сексуалното насилие те са споделили пред приемните си родители. Извращенията са били дело на по-големите деца в дома - на 12 и 13 години. Те влизали в стаите на по-малките - над 3 години, биели ги и ги изнасилвали почти всяка вечер. Възпитателките са знаели, но не са се намесвали. Социалният дом се намира близо до София.

 

Осиновените три деца в Италия са разговаряли с психолози, които гарантират 100% думите им за истина. В дома те живеят около 6 години, като за това време около 100 деца стават жертва на перманентно насилие. Тормозени са не само от по-големите в дома, но и от педофили, които ги ангажирали за уикенда. Взимали ги, за да прекарат време в тях навън - в дискотеки и барове, в хотелски стаи и коптори. Принуждавали ги да проституират, а след това ги снимали.

 

Трите българчета твърдят, че връстниците им не са имали избор, тъй като са заплашвани с пистолети и са бити редовно. Връзвали ги и с белезници, за да не избягат. Децата, осиновени в Италия, пък били заплашени от директорката, че ако кажат нещо, ще бъдат върнати отново в България.

 

От Агенцията за закрила на детето у нас са потвърдили за случая. Те са били информирани, а вече по него работят от полицията и съда.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?