"Непорочни зачатия": Една на всеки 200 жени в САЩ твърди, че е забременяла без секс

"Непорочни зачатия": Една на всеки 200 жени в САЩ твърди, че е забременяла без секс

Според резултатите от дългосрочно изследване за репродуктивното здраве, публикувани в British Medical Journal, една на всеки двеста американски жени твърди, че е забременяла и родила дете без някога да е имала сексуален контакт.

Изследването е базирано на опита на 7870 жени и момичета между 15 и 28 години в рамките на национално проучване за здравето на подрастващите, проведено от 1995 до 2009 г., съобщава в. "Индипендънт".

45 (0.5%) от жените, участвали в изследването, които са забременели и родили, твърдят, че са девствени и че също така зачеването им не е свързано с асистирана репродукция (ин витро).

Учените от Университета в Северна Каролина в Чапъл хил са установили, че такива бременни са обединени от няколко общи характеристики. 31% от момичетата са дали обет за целомъдрие – обикновено по религиозни причини, а 45% от обявилите се за забременели "девственици" са признали, че техните родители рядко или никога не са говорили с тях за секс и противозачатъчни средства.

Авторите на изследването, озаглавено "Като девица (майка)" отбелязват, че такива твърдения, невъзможни от научна гледна точка, свидетелстват за това, че изследователите трябва да се отнасят внимателно към начина, по който хората интерпретират своето поведение. "Кратката памет, убежденията и желанията могат да ги накарат да казват пред учените неистини".

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?