Неправителствена организация сигнализира за нови проблеми на софийския бул. "Дондуков"

За нови проблеми по прясно ремонтирания софийски бул. "Дондуков" сигнализира неправителствената организация "Спаси София" в понеделник.

От там разпространиха снимки, на които се вижда, че част от т. нар. делинеатори, които разделят велоалеята от лентите за колите, са откъртени, а на асфалта има дупки.

От Столичната община обясниха, че дупката е малка и е близо до трамвайните релси. Фирмата изпълнител "Трейс" щяла да провери каква е причината за появата ѝ и да отстрани проблема за своя сметка, тъй като ремонтираният участък от булеварда е в гаранция.

"Спаси София" многократно сигнализираше за проблеми при ремонта на бул. "Дондуков", която започна през лятото и завърши в края на ноември. Според тях реконструкцията на трасето е направена некачествено и това стана повод организацията да направи протест срещу управлението на кмета Йорданка Фандъкова. Той беше обявен от управляващите от ГЕРБ за политически.

В края на ремонта от "Трейс" обявиха, че част от новоположения паваж по булеварда е извадена умишлено, а премиерът Бойко Борисов видя в това политическа атака.

В понеделник от "Спаси София" използваха поредните проблеми на "Дондуков", за да попитам вътрешния министър Валентин Радев дали полицията е заловила "човека, който вадеше паветата". Според тях "накрая може да се окаже, че същите, които вадиха павета, са тези, които поставяха асфалта".

Споделяне

Още по темата

Още от България