Неправителствена организация сигнализира за нови проблеми на софийския бул. "Дондуков"

За нови проблеми по прясно ремонтирания софийски бул. "Дондуков" сигнализира неправителствената организация "Спаси София" в понеделник.

От там разпространиха снимки, на които се вижда, че част от т. нар. делинеатори, които разделят велоалеята от лентите за колите, са откъртени, а на асфалта има дупки.

От Столичната община обясниха, че дупката е малка и е близо до трамвайните релси. Фирмата изпълнител "Трейс" щяла да провери каква е причината за появата ѝ и да отстрани проблема за своя сметка, тъй като ремонтираният участък от булеварда е в гаранция.

"Спаси София" многократно сигнализираше за проблеми при ремонта на бул. "Дондуков", която започна през лятото и завърши в края на ноември. Според тях реконструкцията на трасето е направена некачествено и това стана повод организацията да направи протест срещу управлението на кмета Йорданка Фандъкова. Той беше обявен от управляващите от ГЕРБ за политически.

В края на ремонта от "Трейс" обявиха, че част от новоположения паваж по булеварда е извадена умишлено, а премиерът Бойко Борисов видя в това политическа атака.

В понеделник от "Спаси София" използваха поредните проблеми на "Дондуков", за да попитам вътрешния министър Валентин Радев дали полицията е заловила "човека, който вадеше паветата". Според тях "накрая може да се окаже, че същите, които вадиха павета, са тези, които поставяха асфалта".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?