Неприключилият ремонт на софийския бул. "Дондуков" отново разбуни духовете

От "Трейс" твърдят, че част от новопоставените по бул. "Дондуков" павета е извадена умишлено.

Несвършващият ремонт на софийския бул. "Ал. Дондуков" отново разбуни духовете в петък - паветата по велоалеята между Министерския съвет и ул. "Г. С. Раковски" бяха махнати, след като вече веднъж бяха наредени, а движението за коли - пуснато.

Това накара изпълнителт на ремонта "Трейс Груп Холд" да излезе с позиция, в която обяви за манипулация и неотговарящи на истината твърдения, че отново се прави ремонт на ремонта.

"Ръководството на холдинга счита, че е недопустимо да се манипулира грубо обществеността, чрез разпространяване на клеветнически тези. Върхът на провокативния айсберг е умишленото разваляне на паважната настилка в нощта на 23 ноември", пише в съобщение на компанията. От там добавиха, че при следващи опити за уронване на престижа им, ще търсят правата си според българското законодателство.

Повод за реакцията на "Трейс" станаха снимки, на които се вижда, че част от паветата по велоалеята по булеварда са махнати, след като бяха сложени преди седмици. От "Трейс" обясниха, че продължават довършителните работи по трасето, тъй като, въпреки че движението на коли е пуснато, ремонтът по договор продължава до края на ноември. Паветата по велоалеята били махнати, за да се монтира отводнител, понеже иначе оттичането на дъждовната вода ставало по-бавно. Целта е да се намали образуването на локви особено през есента, когато падащите от дърветата листа запушвали шахтите.


От дружеството обявиха, че приемат градивна критика и биха участвали в професионален дебат по темата, но не и в политически такъв.

Темата за качеството на ремонта на бул. "Ал. Дондуков" беше част от политическите препирни по време на заседанието на общинския съвет в четвъртък и беше повдигната от опозицията от БСП. За неделя пък е насрочен протест срещу начина на управление на града и качеството на ремонтите, организиран от инициативата "Спаси София". За участие в него са поканени и общински съветници.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?