Непризнат творец поиска да учреди партия "Биг Брадър"

Атанас Панайотов, издал книги като "Българският Великден 2" и "Разделно време (Рожен 2000)", обяви на специален брифинг в понеделник намерението си да учреди политическа партия Национално движение "Биг Брадър". Идеята била вдъхновена от зрителския успех на едноименното реалити шоу, излъчвано по Нова телевизия. Между новообявената партия и телевизионното предаване обаче няма нищо общо.

Панайотов, който е лежал и в затвора, използва представянето на партията си, да раздаде на журналистите и визитки с адрес на магазина си за африкански атрибути, както и картички-шаржове, които продава по реповете в столицата.

Писателят обясни съвпадението с името на партията с това, че "Биг Брадър" е истинско шоу, а партията му възнамерява да бъде единствената истинска партия в България.

Панайотов е уведомил продуцентите на предаването за своята идея с официално писмо, но засега не е получил отговор от тяхна страна.

Както е известно, никой не може да използва името на шоуто без разрешението на фирма Ендемол, която държи правата му във всички държави, където то се излъчва.

И макар към този момент да е ясно, че партия с име "Биг брадър" едва ли ще има, Атанас Панайотов изрази надежда, че 3-милионната аудитория на предаването ще гласува за формацията му и с тези гласове ще спечели пълно мнозинство в парламента.

Ако това се случи, Панайотов възнамерява да забрани произлезлите от БКП партии и да конфискува имуществото им. Според него, всички сега съществуващи политически формации са производни на Българска комунистическа партия. Панайотов обаче запази в тайна своите сподвижници, както и бъдещия си управленски екип.

Той уточни, че в новата партия няма да имат право да членуват бивши служители на Държавна сигурност, както и членове на БКП и произлезлите, според него, от нея партии - БСП, СДС, ДПС, ССД, НДСВ.

Панайотов заяви, че "Биг Брадър" ще бъде дясна партия, която ще смени държавното управление от парламентарна на президентска република, а двете ѝ основни цели са борбата с престъпността и с корупцията. Партията ще се финансира изцяло от продажби на негови книги, последната от които е "Крадецът", написана за столичния кмет Стефан Софиянски.

Панайотов също така е и председател на партията Народно движение "Изход", вписана в регистъра на политическите партии през 1997г. , но без участие на парламентарни избори.

Писателят разкритикува всички български правителства от 1989г. насам, като използваше епитети като "Бай Симо Ментата" и "мангал от с. Блатино" за настоящи и бивши премиери.

Споделяне

Още от България