Несебър скочи срещу космическите наеми за чадър и шезлонг

Хотелиери, туроператори и общинари в Несебър поискаха спешна среща с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) заради високите цени на чадърите и шезлонгите на местния плажа, предаде Бургас.инфо във вторник.

Бизнесът се оплака на среща в община Несебър, че чадър и два шезлонга се наемат за 30 лева.

"Във време на криза, когато целият бранш се опитва да се нагоди към финансовите трудности на потребителите, това, което правят концесионерите, е неморално”, недоволстваха хотелиери.

Туристическият бранш настоява да знае въз основа на какво цените от миналото лято са завишени и защо не са съобразени с това дали сезонът е в своя пик или все още е слаб, както е в хотелиерския бизнес.

Отговорите на тези въпроси ще се търсят на среща с концесионера на несебърския плаж. Фирмата, която стопанисва плажната ивица, е "Сироко" ЕООД. Дружеството има договор за концесия с регионалното министерство от 1999 г., като срокът му е 20 години.

Обяснението на повечето концесионери за завишените цени е новият регламент 50% от плажа да се освободи за безплатен достъп на туристите, което удряло приходите им.

Освен организирането на среща с представители на МРРБ, на която да бъдат предоставени схемите на плажа за отдаване на концесията, бяха набелязани и други мерки, една от които е сезиране на Комисията за защита на потребителите.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?