Несрин Узун: Станахме жертви на изключителната доброта на Бенчо Бенчев

Снимка: Дарик радио

"Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си моят много добър приятел Бенчо Бенчев!"

Така бившият депутат от ДПС Несрин Узун коментира във вторник задържането си в Истанбул заедно със зам.-шефа на Общинския съвет в Бургас от БСП и наркобоса Димитър Желязков – Митьо Очите.

Подобно на самия Бенчев, Узун доразви версията, че ставало въпрос за случайност, тъй като общинарят само искал да помогне на Желязков да се лекува, а не да го укрива от българските власти.

"Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадох неприятни моменти за най-близките ми. Съжалявам и съм възмутен от някои анализатори, които се опитват да свържат случая с партията, чийто представител съм бил", коментира още бившият депутат.

По думите му той бил помолен от Бенчев да му запази три стаи в хотел в Истанбул, като изобщо не се интересувал за кого и за какво са тези резервации.

"Аз се бях настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал на Истанбул по друг повод. И след вечерята, на която бяхме с господин Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибере до хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато пристигнахме пред хотела вечерта, видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол", доразви историята Узун.

Той подчерта, че след това били помолени с Бенчев да отидат в полицейския участък, където да дадат обяснения какво правят на това място, тъй като турските власти разпознали българския регистрационен номер на колата.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?