Несрин Узун: Станахме жертви на изключителната доброта на Бенчо Бенчев

Снимка: Дарик радио

"Станахме жертви на изключителната доброта, която носи в сърцето си моят много добър приятел Бенчо Бенчев!"

Така бившият депутат от ДПС Несрин Узун коментира във вторник задържането си в Истанбул заедно със зам.-шефа на Общинския съвет в Бургас от БСП и наркобоса Димитър Желязков – Митьо Очите.

Подобно на самия Бенчев, Узун доразви версията, че ставало въпрос за случайност, тъй като общинарят само искал да помогне на Желязков да се лекува, а не да го укрива от българските власти.

"Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадох неприятни моменти за най-близките ми. Съжалявам и съм възмутен от някои анализатори, които се опитват да свържат случая с партията, чийто представител съм бил", коментира още бившият депутат.

По думите му той бил помолен от Бенчев да му запази три стаи в хотел в Истанбул, като изобщо не се интересувал за кого и за какво са тези резервации.

"Аз се бях настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал на Истанбул по друг повод. И след вечерята, на която бяхме с господин Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибере до хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато пристигнахме пред хотела вечерта, видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол", доразви историята Узун.

Той подчерта, че след това били помолени с Бенчев да отидат в полицейския участък, където да дадат обяснения какво правят на това място, тъй като турските власти разпознали българския регистрационен номер на колата.

Споделяне

Още по темата

Още от България