Нетаняху: България може да привлече израелски туристи след отлива им от Турция

Впечатляващи са макроикономическите резултати на българското правителство в условията на криза, е заявил израелският министър-председател Бенямин Нетаняху на срещата си във вторник с българския външен министър Николай Младенов, съобщи МВнР.

Нетаняху е призовал България да рекламира в Израел своите туристически продукти, за да използва отлива на израелски туристи от дестинации в Турция.

Подчертавайки добрите отношения между двете правителства, Нетаняху се ангажира да отговори на поканата на своя български колега Бойко Борисов и да посети България преди края на годината.

"Приятелството ни с Израел не е за сметка на други", подчерта министър Младенов. Той очерта възможностите за участие на ЕС на граничните пунктове към ивицата Газа, което да започне с възстановяване на мисията EUBAM при Рафа. Най-важното е подобряването на ситуацията на населението там, отбеляза министър Младенов.

По време на срещата си с президента Шимон Перес беше изразено общото мнение, че обстановката в Близкия Изток е далеч от стабилна, затова  започването на преки израелско-палестински преговори е от ключово значение.

Посещението на българската делегация продължава с разговори в Палестинската автономия.

Споделяне

Още от Свят