Нетаняху демонстративно изхвърли в кофата документ на "Хамас"

Премиерът на Израел обвини западни медии, че разпространяват лъжи

Нетаняху демонстративно изхвърли в кофата документ на "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху демонстративно изхвърли в кошче за боклук последната политическа позиция на палестинската терористична организация "Хамас", която бе коментирана от редица западни медии, като смекчаваща антиизраелската ориентация на групировката.

В свое видео обръщение на английски министър-председателят на Израел разкритикъва Си Ен Ен, Ню Йорк Таймс, Гардиън и Ал Джазира, посочвайки, че коментарите им за въпросния документ представляват "пълно изкривяване на истината".

Във въпросния документа, разпространен преди седмица, се казваше, че "Хамас" се отказва от дългогодишната си цел да бъде унищожена държавата Израел, но не и от въоръжената борба срещу нея и отхвърлянето на правото ѝ да съществува.

Нетаняху нарече политическата позиция "документ на омразата", обвинявайки "Хамас", че лъже света, след което смачка текста и демонстративно го пусна в кошче за боклук, "където му е мястото".

"Новият документ на "Хамас" казва, че Израел няма право да съществува, казва, че всеки инч от нашата земя принадлежи на палестинците, казва, че няма приемливо решение, освен да бъде ликвидиран Израел... те искат да използват своята държава, за да унищожат нашата", заяви израелският премиер.

Той допълва, че е достатъчно лошо, че "Хамас" лъже света, за да се самозалъгваме, че въпросният доклумент е някакъв напредък в мирния процес.

Нетаняху не пропуска да посочи, че "Хамас" убива жени и деца, изстреля десетки хиляди ракети срещу нашите домове и промива мозъците на палестински деца в самоубийствени детски лагери". След което смачква позицията на палестинската групировка и я изхвърля в кошче за боклук.

Споделяне

Още от Свят